Trött och dans

Jag gillar hösten verkligen, men är så förbannat trött hela tiden. Då klockan ringer på morgnarna är jag trött, sen gäspar jag hela dagen på jobb och hela kvällen tills jag somnar på soffan. Usch. Borde vara mera ute i friska luften på kvällarna, men då tiden inte räcker till! Denna vecka har jag haft nåt program igen alla kvällar.

Ikväll ska jag med mamma och systerns barn på dansuppvisning. Det är den loka dansskolan som uppträder. Men de har fått en ganska känd dansgrupp med, Will Funk For Food! De var i finska Talent senast och klarade sig jättebra och blivit rätt så kända i Finland efter det. Ska bli jätteroligt!

Rehabilitering

Diabetesrehabiliteringen som jag ska delta i närmar sej! Jättespännande. Kursen ordnas alltså i Tammerfors i Diabetescentret där. Det kommer att gå två kurser samtidigt, en finsk- och en svenskspråkig. Jag kommer att delta i den finska, eftersom åldersgruppen var mera passande för mej. På den finska kursen deltar personer i åldern 20-35, och i den svenska 18-60. Jag vill träffa folk i min ålder och i samma situation som jag, därför sökte jag till den finska. Men vi kommer ju alla att bo på samma ställe och umgås i samma utrymmen, så kommer säkert i kontakt med den svenska gruppens deltagare oxå.

Det jag önskar mej av kursen är främst att skapa nya kontakter och förhoppnings knyta vänskapsband. Vi kommer alla från Egentliga Finland, så förhoppningsvis kan man även träffas efteråt. Jag vill igen lära mej kolhydrater, att räkna rätt! Har jättesvårt med det ibland... Dessutom vill jag få inspiration att börja röra på mej mera. En gym-människa bllir det aldrig av mej, men vill få tips på annat jag kan göra. Behöver nån som sparkar mej i baken, helt klart! Dessutom skall det bli kula att träffa diabetescentrets egna läkare och psykologer, och hoppas på att nån kunde hjälpa mej med att få sockren och huvudet i skick :)

Den 27.12 i år firar jag 20 år som diabetiker! Tänk att jag levt med denna sjukdom regan 2/3 av mitt liv! Visserligen kommer jag inte ihåg ett liv före detta, kanske lika bra så!

Labben imorse

Få se om mina labbprov duger. Kl. 23.00 igår kväll innan jag skulle gå och lägga mej kände jag mej svag och mätte 2,6. Klämde i mej 2 bananer och en juiceburk. Borde inte ha fått äta efter 21.30. Nå, de får skicka mej på nya prov om de här inte duger...

I labben var det full kaos. De öppnar kl 8.00, men tar emot insulindiabetiker utan tisdbeställning från kl. 7.30. Vi var 4 personer, alla med insulindiabetiker, och i labben fanns det bara EN sköterska, som såklart var stressad för att resten av personalen var sjuka/semestrande osv. Nå, kom in som trea.

Pizzan

Gjorde ju pizza igår kväll. Den blev såå god :) Fyllningen består av tomatkross, fetaost, ananas, lök, paprika, champinjoner och tomat. Och så ost och oregano såklart :) Försökte ju göra den så hälsosam som möjligt, med lo fat -produkter. Och jättegott blev det. Delade den i fyra delar och har inte ätit något annat sedan dess...
Imorgon bär det av till labben på morgonen för blodprov. Så nu är det slutätit för ikväll. Mamsen hämtar mej, så jag inte behöver gå till hvc utan att ätit morgonmål.
Imorgon firar jag namnsdag, så familjen skall komma på kaffe och bulle. Skoj!

2,5

Kände just en hypo smyga sig på mitt i städandet. Mätte 2,5. Fy usch! Kommer inte ihåg nät jag mätt så lågt senast.

Helgen är snart över

Har varit ett skönt veckoslut. På fredag kväll var vi ut och äta med arbetskompisarna och det var kul. Det blev lite vin till maten och några öl och drinkar efteråt. Var hemma lite före 4 på natten så det var lite tröttsamt igår... Men bs visade 7,6 kl. 9 då jag vaknade, så det var ju fint :)
Så igår, lördag, blev det bara hemmadag. Hade besök av en ny bekant på eftermiddagen och det var kul. Vi pratade en del och lärde känna varann lite till. Kvällen spenderade jag ensam med chips och hyrfilm. Skönt med sådana kvällar! Hyrde filmen New in town. Den var helt ok, men lite halvtråkig.
Idag har jag slöat igen. Hade tänkt ta mej en promenad, men det har regnat hela dagen, och eftersom jag inte ännu heller är helt frisk, så ville jag inte göra mej våt. Det är ändå rätt kallt där ute. Nu väntar en ordentlig tv-kväll igen :) Det är finska Let´s dance, Ensam mamma söker, finska Big Brother, Parlamentet som gäller :) Och om jag får besök ikväll igen så hade jag tänkt göra pizza oxå . Mums. Usch så det blivit mycket kolhydrater och ohälsosamt denna helg.

Höga bs igen :(

Just som jag igår skröt över mina fina bs, så steg det igår efter luch till 19,3. Tog en extrados Humalog. och efter en tille låg jag på 20,7. Ringde till hvc, och besökte en läkare på kvällen. Visst, boven till de höga blodsockervärdena hittades. Bihåleinflammation. Så, nu äter jag igen en vecka antibiotika, och hoppas på att bli FRISK efter den!

Idag träffade jag på höstens första minusgrader! Mätaren hemma visade -0,6 innan jag traskade till jobbet. Skönt med lite kallt :)

Trögt

Det är trögt idag. Hade sån jäkla till halsont igår kväll, så trodde inte jag skulle kunna jobba idag... Det började igår på eftermiddagen redan. Troligen för att jag i förrgår kännde mej så frisk så jag var på en lång promenad i höstkylan... Men igårkväll trodde jag inte jag skulle klara av smärtan, men efter tre värkmedicintabletter gav det så mycket med sej så jag kunde gå och lägga mej. Känns bättre i halsen idag, men fortfarande nog ont :( Kanske jag får ta mej en tur till arbetshälsovården igen... Problemet med halsont och mej är att jag jobbar med rösten, och då halsen är sjuk och rösten försvinner eller är grötig, så har jag svårt att jobba.

Imorgon ska vi med arbetskompisarna ut och äta till fin restaurang. Jag vill såå gärna vara med, och hoppas verkligen jag är frisk imorgon. Det är länge sen jag varit till restaurang och äta så där på riktigt. Har kollat restaurandens meny på nätet och det blir både för- och varmrätt! Jag är jättedålig på att äta efterrätter på restaurang (eftersom de är så äckligt söta), men om de har nån fräsch sorbet så kan jag tänka mej en sån till slut :)

Trots alla krämpor och flunssor jag haft de senaste veckorna har mina blodsocker faktiskt varit förvånadsvärt stabila! Som högst de senaste dagarna har jag mätt 11,4, och det var efter en måltid dessutom. Har legar på 5 - 8 ungefär, så jag är mycket glad över det.

Julmarknad

Den traditionella julmarknaden i vår lilla stad närmar sig. Det börjar bli tradition för mej och min arbetskompis att stå där och sälja saker som vi pysslat ihop. Det är jättekul!

Gjorde små pärlänglar under min sjukledighet, så nu väntar 30 änglar ivrigt på att bli sålda. Ska nog göra några till ännu, bara inspirationen skulle komma fram från sin gömma. Skall göra lite armband också, men har en hel del kvar från ifjol. Likaså örhängen.

Nu har jag ju inga bilder på mina smycken och änglar här på jobb (ja, jag bloggar på arbetstid...)

Min mamma önskade sig ett hjärta av röda träpärlor till jul, så jag har nu gjort några övningshjärtan som ser ut så här:




Problemet är att få kroken snygg. Och att hitta en lämplig tråd, som inte är för mjuk, och heller inte för hård.

Nu känner jag mig lite inspirerad igen. Kanske jag skulle få nånting gjort efter jobbet idag!




HÖST

Det är så sköna höstkvällar nu. Lite kallt, men så skön och frisk luft.
Jag tycker om att klä på mej en massa kläder och gå ut i höststormen!


Sjuk

Har varit sjukledig en vecka. Seg flunssa som fastnat på mej. Har besökt arbetshälsovården 3 gånger senaste veckan... Till råge på allt fick min dator ett glas dricka över sig i fredags, så jag har varit en vecka datorlös en vecka också. Det är obekant det! Nå, mamma min förde in datorn till försäkringsbolaget igår. De konstaterade att den är gone, skruvade ur hårdskivan och hamrade datorn till skrot. Så i lördag skall jag handla en ny! Kul med ny dator!

Mina blodsocker har varit upp-och-ned. Inget nytt alltså på den fronten! I söndags låg jag på typ 20 och det ville inte komma ned alls! Tog först 6 enheter humalog, och efter en halv timme låg jag på 19,7.  Tog några enheter och bs var helt ok till kvällen. På söndagen var mina infektionsvärden också höga, så läkaren på ahv skrev ut en antibiotikakur igen. Den har helt klart börjat bita, eftersom jag nu har haft hypon två nätter i rad, och lite där emellan oxå. Suck.

Om några veckor skall jag alltså till Tammerfors en vecka på diabetesrehabilitering. Jag hoppas verkligen någon där hittar nån lösning till mina problem. Blir så trött på att aldrig ha nån balans, det tröttar ut mej ganska rejält ibland.

Nu ska jag bli frisk.


RSS 2.0